36FiveDay 25.02.2022

Teams Chat Density

Heb je ook zo’n collega’s waarmee je op dagelijkse basis enorm veel chatberichten stuurt? Iemand die je begeleidt in je eerste maanden, waar je altijd bij terecht kan, een groepschat waarin je je afspraken maakt om samen te gaan lunchen, of gewoon enkele collega’s waar je heel nauw met samenwerkt buiten een Teams team om?

Dan zal de nieuwste toevoeging binnen Microsoft Teams zeker en vast interessant zijn voor jou. Sinds deze week is namelijk de Chat Density functie beschikbaar binnen Microsoft Teams. Hiermee kan je je chats in een veel compacter overzicht gaan weergeven. We leggen even uit hoe dit werkt.

Eerst een vooral navigeren we rechtsboven richting het meatball menu waarna we vervolgens op instellingen klikken.

No alt text provided for this image

Daar komen we direct op het tabblad algemeen, dat standaard bovenaan staat. Dit zijn steeds de eerste instellingen die je te zien krijgt.

Eenmaal in de algemene instellingen zal je direct zien dat hier een nieuwe functie beschikbaar is gesteld. Namelijk de Chat Density of Chatdichtheid.

No alt text provided for this image

Hier kan je zelf gaan instellen welke Chatdichtheid je liefst verkiest. De instelling Comfortabel is de standaard die algemeen bekend is. Deze wordt algemeen gebruikt en ziet er zo uit:

No alt text provided for this image

Een tweede en nieuwe mogelijkheid is de Compact instelling. Indien je voor Compact kiest zal het gesprek dat we hier bovenaan als voorbeeld aanhalen veranderen naar een meer compacte weergave:

No alt text provided for this image

Zoals je kunt zien zorgt deze weergave ervoor dat je een groter deel van het chatgesprek kunt gaan weergeven op 1 scherm. Een groter overzicht van het gesprek is hier dus een van de mooie voordelen. Deze instelling slaat enkel op de chat functie binnen Teams. Voor Teams teams en kanalen blijven de huidige “comfort” instellingen gelden om de “threaded conversations” klaar en duidelijk te houden.

Heb je vragen in verband met Teams en zijn chat functionaliteiten? Wil je meer info over het optimaliseren van jouw Microsoft 365 omgeving in zijn geheel? Neem dan zeker even contact op met ons, we helpen je graag verder.

Volg ons op LinkedIn om onze 36FiveDay tips niet te missen en leer elke week bij.