Servicedesk eerste-, tweede-, derdelijns

Broad Horizon als eerste-, tweede- of derdelijns supportdesk om afdeling(-en) en specialisten van de klant te ondersteunen bij incidenten, problemen en wijzigingen binnen het applicatie- en infralandschap.

Wat is de uitdaging

Het applicatielandschap van organisaties bestaat steeds meer uit een ecosysteem van standaardtoepassingen, maatwerkoplossingen en best-of-breed oplossingen. Daarmee neemt de complexiteit toe. Regie behouden zodat het IT-landschap beheersbaar en wendbaar blijft, is een groeiende opgave. IT-afdelingen moeten zicht houden op leveranciers, op de ontwikkeling van applicaties en hun vernieuwing en op beveiliging.
Ook het opstarten en borgen van samenwerking tussen applicatieleveranciers wordt belangrijker. Daarnaast is steeds meer knowhow nodig om applicaties snel weer online te krijgen na verstoringen. Tot slot verwachten eindgebruikers naast een goede technische performance ook inhoudelijke support, steeds vaker ook ‘s avonds en in het weekend.

Wat is de oplossing

Wij helpen IT-organisaties hierbij door op te treden als aanspreekpunt voor de applicatieleveranciers, waarbij jij kan aangeven wat de scope van deze regiefunctie is. Wij houden bijvoorbeeld contact met softwareleveranciers van de klant, ook wanneer het gaat om applicaties die wij niet zelf leveren. Vanuit onderhoudsperspectief houden we contact met de softwareleverancier om storingen op te lossen (die bijvoorbeeld ontstaan na updates), of over wanneer wijzigingen moeten worden doorgevoerd. Wij borgen alle informatie omtrent alle applicaties, houden overzicht over versies en configuraties per applicatie en zijn op de hoogte van de meest voorkomende issues met applicaties. De servicedesk is in staat 24×7 te schakelen met de verschillende applicatieleveranciers en houdt overzicht over alle experts.

Volg onze journey

Benieuwd naar onze volgende stap? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ons blog.

Deel jouw uitdaging

Azure

Wij leveren volledige managed services voor de inrichting, het beheer en de optimalisatie van Microsoft Azure.

Uitdaging voor de klant

IT-hulpmiddelen hebben vaak de meeste meerwaarde als ze flexibel zijn. Publieke cloud-oplossingen lopen voor op het gebied van prestaties en toekomstbestendigheid. Het juiste gebruik van een cloudinfrastructuur bespaart kostenmaximaliseert de prestaties van jouw organisatie terwijl je opschaalt en geeft jouw organisatie toegang tot een grote hoeveelheid andere diensten. 

Wat is de oplossing

Of je nu op het punt staat om te migreren naar Azure, of als je (extra) hulp nodig hebt bij het hosten van applicaties; onze gecertificeerde Azure-specialisten staan altijd voor jou klaar om je te helpen bij je (verdere) transitie naar de publieke cloud.Een van de belangrijkste voordelen van een publieke cloud, is dat je gebruik kan maken van een breed palet aan clouddiensten. Naast de inzet van virtuele machines voor het hosten van web- of bedrijfsapplicaties, kan je gebruikmaken van andere diensten, bijvoorbeeld op het gebied van AI, IoT en data en development. Onze cloud-specialisten monitoren jouw Azure-omgeving constant. Hieronder vallen periodieke ‘health checks’, afwijkingen en probleemoplossing. 

Onze azure diensten

Virtual Machines

Een cloud-infrastructuur op basis van de werklasten die jouw applicatie nodig heeft. Inrichting, migraties en optimalisaties door gecertificeerde cloud-engineers.

Azure Active Monitoring

Onze cloud-specialisten monitoren jouw Azure-omgeving constant. Hieronder vallen periodieke ‘health checks’, afwijkingen en probleemoplossing.

Volg onze journey

Benieuwd naar onze volgende stap? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ons blog.

Deel jouw uitdaging