36FiveDay 14.01.2022

Presenteren in Teams

Aangezien het werken van thuis uit nog steeds de norm is willen wij jullie ook vandaag een handige tip meegeven rond hybride werk en de moderne werkplek. Ditmaal wordt de focus gelegd op de Teams meetings en het geven van PowerPoint presentaties binnen Teams.

We leggen even het verschil uit tussen gewoon je scherm delen en de handige Presenteren in Teams functie die er sinds eind 2021 is bijgekomen.

Scherm delen

De meest voor de hand liggende manier om bij een Teams meeting je slidedeck te gaan delen is via de functie “scherm delen” rechtsboven in je meetingvenster. Van hieruit krijg je dan de mogelijkheid om je volledige scherm te gaan delen, of slechts 1 bepaald programma. Wat in dit geval dus PowerPoint zou zijn. Vervolgens zullen de anderen binnen de meeting dus ook jouw scherm kunnen zien, of het venster in kwestie. Op die manier zit het visueel alvast goed, maar je maakt het jezelf niet makkelijker.

No alt text provided for this image

Presenteren in Teams

Een tweede en veel betere optie voor het geven van PowerPoint presentaties in Teams is via PowerPoint Live of de “Presenteren in Teams” functie. Deze kan je in PowerPoint terugvinden rechtsbovenaan.

No alt text provided for this image

Zodra je deze functie activeert zal PowerPoint verbinding maken met je Teamsaccount en je vragen om de presentatie te delen binnen de omgeving. Gewoon even bevestigen en vervolgens zal je onderstaande PowerPoint lay-out + functionaliteiten te zien krijgen binnen je Teams meeting:

  1. De slides in kwestie, die zichtbaar zullen zijn voor alle personen in de meeting.
  2. De notities die je per slide hebt toegevoegd, eenvoudig af te lezen, en indien nodig aan te passen qua lettergrootte
  3. Presentatormodus: Ofwel deel je enkel de presentatie en blijf jezelf zichtbaar in je webcamvenster. Ofwel wijzig je de modus en zullen de slides getoond worden in de achtergrond en zal jij, in persoon, getoond worden in de voorgrond.
  4. Mogelijkheid om de presentatie te stoppen.
  5. Handige functie om doorheen de slides te navigeren alsook bepaalde aanduidingen te doen terwijl je in gesprek bent (vb. laserpointer, marker, fluostift).

No alt text provided for this image

En het meest leuke aan deze functionaliteit is, dat je tijdens het geven van deze presentatie, iedereen die zijn webcam heeft ingeschakeld zal blijven kunnen zien. Wat dan weer positief is voor de onderlinge interactie. Een welgekomen voordeel wanneer iedereen van thuis uit werkt.

Heb je meer vragen omtrent het optimaliseren van de moderne werkplek? Aarzel niet om ons te contacteren.

Volg ons op LinkedIn om onze 36FiveDay tips niet te missen en leer elke week bij.