Thuiswerken 10.06.2021

Microsoft trekt de stekker uit Skype for Business

Microsoft kondigde in 2020 aan dat Skype for business niet langer zal worden verder gezet. Vanaf 31 juli 2021 is het zo ver, Microsoft zal geen ondersteuning meer bieden voor Skype for Business Online. Gebruik je nog Skype for Business? Dan raden wij je aan om na te denken over de omschakeling naar Microsoft Teams, de opvolger van Skype for Business.

De stopzetting van Skype for Business is geen verrassing, Microsoft kondigde de end of life reeds aan in 2020. De afgelopen jaren werd ook stevig ingezet op Microsoft Teams, dit is de opvolger van Skype for Business. Er werden verschillende functionaliteiten vanuit Skype for Business overgebracht naar Microsoft Teams maar Teams biedt veel meer dan dat.

Overschakelen naar Microsoft Teams

Door de stopzetting van Skype for Business zal je moeten nadenken over nieuwe alternatieven. Microsoft Teams is de ideale vervanger als je nog steeds Skype for Business gebruikt. Het Teams platform maakt gebruik van meerdere functionaliteiten waar Skype ook over beschikt. Toch heeft Teams meer achter de kiezen dan enkel de Skype for Business functionaliteiten. Kom andere voordelen van Microsoft Teams hieronder te weten.

Voordelen van Microsoft teams

Microsoft Teams heeft heel wat voordelen voor het gebruik in bedrijven. Het platform werd ontworpen om eenvoudiger samen te werken met je team of meerdere teams.

Naast videobellen en online vergaderen, kan je verschillende kanalen maken voor bepaalde projecten en teams om bestanden en informatie te delen. Met de zoekfunctionaliteit vind je al je informatie snel en eenvoudig terug. Binnen de videochat zijn er ook heel wat handige functies beschikbaar zoals het delen van je scherm, je hand opsteken en @mentions gebruiken.

Wil je meer weten over de Teams functionaliteiten, lees dan zeker deze blogs: 
Microsoft Teams: wat is het en wat zijn de voordelen?
Microsoft Teams uitleg voor beginners

Broad Horizon helpt je verder

Dit is uiteraard slechts een tipje van de sluier van het Microsoft Teams platform. De rest van deze sluier kan je samen met het Broad Horizon team ontdekken. Wij helpen je graag verder met vragen of met de implementatie van Microsoft teams.

Ben je recent met Teams aan de slag gegaan en benieuwd naar de vele mogelijkheden of mis je nog wat begeleiding? Bekijk dan zeker ons gratis leeraanbod dat we tijdens de zomermaanden voor jullie aanbieden via onze Microsoft 365 Summerclasses.

Neem vrijblijvend contact op met ons.