Finance

De financiële sector draait om vertrouwen, veiligheid, personalisatie en klantbeleving. De branche ontwikkelt zich steeds sneller, beïnvloed door digitalisering van de sector, politieke onzekerheden en de transitie naar een duurzame samenleving en economie. Deze ontwikkeling drijft de zoektocht naar nieuwe klant- en verdienmodellen, bijvoorbeeld de verschuiving naar microdiensten in plaats van het beheer van de volledige waardeketen.

Veilig

Beheerd

Betrouwbaar

Schaalbaar

Verbeter bedrijfsprocessen Word toekomstbestendig Help je klanten Betrek je medewerkers Inzicht
Help > Verbeter > Betrek > Word > Veilig Schaalbaar Beheerd Betrouwbaar Inzicht

Klanten zijn steeds meer op zoek naar dienstverlening op specifieke momenten, via een kanaal dat zij kiezen. Een relatie voor het leven met één financiële dienstverlener bestaat niet meer. Hierdoor is dienstverlening versnipperd over verschillende dienstverleners.

Door de procesondersteuning te optimaliseren, kunnen financiële organisaties bewegen van monolitische systemen naar flexibele microdiensten, met een mobile first-uitgangspunt.

Voor toekomstbestendige financiële organisaties is een cultuurverandering nodig. Nieuwe verdienmodellen ontstaan door de samenwerking tussen Fintech– en IT-bedrijven.

Medewerkers hebben eenvoudige en directe toegang nodig tot de relevante data en inzichten om een betere dienstverlening te kunnen bieden. Hiervoor worden data & insights, intelligence en next-best-action gebruikt. Door medewerkers te betrekken bij alle bedrijfsprocessen, wordt de vertrouwensband versterkt.

Ter inspiratie

Bij Broad Horizon staat het partnerschap met onze klanten centraal. Lees hieronder over een van onze fijne samenwerkingen. Of download het trendrapport 2020.

Volg onze journey

Benieuwd naar onze volgende stap? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ons blog.

Deel jouw uitdaging