FAQ Extended Banking

Stroomlijn je betaaltransacties in Microsoft Dynamics 365

Heb je een vraag? We zijn hier om te antwoorden! Als je je vraag hier niet vindt, kun je ons een bericht sturen via onze contactpagina.

 • Is de Extended Banking oplossing geïntegreerd in Dynamics 365 of werkt deze oplossing stand-alone?
  Extended Banking is volledig geïntegreerd in Dynamics 365 en werkt met de bekende gebruikers interface.
 • Welke bankafschrift formaten kunnen door Extended Banking worden verwerkt?
  Extended Banking biedt standaard de mogelijkheid om MT940 en CAMT.053 te verwerken. 
 • Bij mijn bank is het niet mogelijk om bank afschrift formaat MT940 of CAMT.053 te downloaden. Kunnen er andere formaten met Extended Banking worden verwerkt?
  Zogenaamde plugin’s voor andere bankafschrift formaten kunnen op aanvraag door Broad Horizon worden ontwikkeld.
 • Wij hebben meerdere bankrekeningen bij de bank, waarvan we afschriften samengesteld downloaden. Kunnen deze ook worden verwerkt?
  Ook samengestelde bankafschriften kunnen probleemloos door Extended Banking worden verwerkt. Er vindt automatische verdeling plaats over bedrijfsrekeningen indien van toepassing.
 • Kunnen elektronische bankafschriften automatisch, zonder manuele tussenkomst worden geïmporteerd?
  Ja, de automatische import van bankafschriften vanuit Azure is binnen Extended Banking via batchverwerking in te regelen. 
 • Kunnen transacties op elektronische bankafschriften volledig automatische worden verwerkt en toegewezen?
  Ja, middels flexibel instelbare zoekcriteria kunnen bankafschrift transacties volledig automatisch worden toegewezen en verwerkt.
 • Hoe worden automatisch gematchte transacties door de gebruiker geëvalueerd?
  De totaal behaalde score resulteert in een kleur, in de vorm van een ‘stoplicht analyse’ die ingericht kan worden in de parameters. Gedetailleerde match resultaten van elke individuele zoekwaarde worden opgeslagen en zijn beschikbaar voor analyse door de gebruiker.
 • Kan Extended Banking autonoom bankafschriften verwerken, zonder tussenkomst van een gebruiker?
  Extended banking kan ingesteld worden als een ‘event-driven’ systeem, op basis van batch processen, waarbij de gebruiker slechts aandacht hoeft te besteden aan de niet automatisch gematchte transacties.
 • Hoe vindt de verwerking van niet automatisch gematchte transacties plaats?
  Extended Banking beschikt over een specifiek overzicht scherm, waarin deze transacties eenvoudig kunnen worden toegewezen en verwerkt door meerdere gebruikers tegelijkertijd.
 • Hoe gebeurt de financiële verwerking van de transacties in het bankbestand? Maakt Extended Banking gebruik van een tussenrekening waarvandaan de vereffening wordt gedaan?
  Bankafschriften worden met Extended Banking altijd verwerkt via een tussenrekening. Direct na de import wordt de bank geboekt, het matchen gebeurt van de tussenrekening.
 • Kan Extended Banking transacties herkennen van iDeal/Paypal/Klarna/Afterpay/etc., zodat die automatisch kunnen worden vereffend?
  Er is een specifieke zoekwaarde beschikbaar die klanttransacties kan matchen op basis van andere informatie dan het factuurnummer. Hiermee is herkenning van dergelijke transacties mogelijk.
 • Kan Extended Banking uitgaande betalingen herkennen op de rekening ‘Betalingen onderweg’ ?
  Ja, er is een specifieke zoekwaarde beschikbaar die deze op basis van het unieke, door de bank teruggekoppelde ID automatisch kan matchen.
 • Zijn er mogelijkheden voor herkenning van klantnummers, ook wanneer deze uit een subsysteem komen en ongelijk zijn aan klantnummers in D365?
  Ja, er is een zoekwaarde beschikbaar die herkenning van ‘externe’ klantnummers kan doen en deze automatisch kan koppelen aan klantnummers in D365.
 • Op het bankafschrift ontvangen we bulkbetalingen. De specificatie van deze betalingen ontvangen we apart. Kan Extended Banking de detailvereffening hiervan doen?
  Het verwerken van externe specificaties behoort tot de mogelijkheden van Extended Banking. Detailvereffening van bulkbetalingen hoeft hierdoor niet handmatig te gebeuren.
 • Wij werken met grote aantallen incasso’s voor de facturatie van onze klanten. Er vinden ook veel storneringen plaats als gevolg hiervan. Hoe worden deze verwerkt?
  Het verwerken van storneringen is onderdeel van het Reversals pack van Extended Banking. Herkenning en verwerking inclusief het heropenen van de factuur gebeurt automatisch.

Volg onze journey

Benieuwd naar onze volgende stap? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ons blog.

Lees meer over extended banking.

Deel jouw uitdaging