Exchange Connector for Microsoft Dynamics

Met de Exchange Connector worden de agenda’s van medewerkers automatisch gevuld op basis van de planning in Microsoft Dynamics NAV, zodat iedereen zijn eigen planning en die van collega’s op elk apparaat kan inzien.

Wat is de uitdaging

Als in jouw organisatie mensen en middelen gepland worden in de centrale ERP-administratie, is het wel zo makkelijk dat ze hun eigen planning gewoon op hun telefoon en computer kunnen inzien evenals die van hun collega’s. Deze Connector zorgt ervoor dat mensen niet hoeven in te loggen in de ERP-administratie, maar altijd en overal inzicht hebben in hun planning.  

Wat is de oplossing

Met de Exchange Connector is het mogelijk om gegevens van contactpersonen, afspraken en taken te synchroniseren tussen Microsoft Exchange en een back-office op basis van Microsoft Dynamics NAV (of een back-office op basis van Microsoft SQL Server). De connector maakt verbinding met beide systemen, vraagt gegevens op en stuurt die door naar de andere kant. In de back-office kan worden bepaald welke brongegevens en in welke vorm worden gebruikt. Gebruikers hebben geen toegang nodig tot de administratie, maar hebben de voor hun relevante gegevens altijd inzichtelijk. Mutaties in Exchange kunnen worden gebruikt om wijzigingen door te geven aan de back-office of daarin processen te laten starten (zoals facturatie na afmelden van een afspraak).  

Volg onze journey

Benieuwd naar onze volgende stap? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ons blog.

Deel jouw uitdaging