EDUCATIONHUB SYNCSERVICE

EducationHUB Syncservice is een 100% web-based applicatie (Software-as-a-Service) waarmee de ICT-afdeling voor de onderwijsinstelling studenten, medewerkers en groepen uit bronsystemen in het onderwijs (LAS, SIS, Rooster, HRM) dagelijks automatisch synchroniseert met het Microsoft 365 platform.

Gemakkelijk en snel automatisch Teams aanmaken
Eenvoudig

Gemakkelijk en snel automatisch Teams aanmaken

Gesynchroniseerd met het student administratiesysteem
Syncservice

Gesynchroniseerd met het student administratiesysteem

Geen scripting, 100% cloud-based
No code

Geen scripting, 100% cloud-based

Educationhuib Syncservice - Microsoft 365
Microsoft 365

Gebruik Microsoft 365 als centrale Identity provider

Snel - Educationhub Syncservice
Snel

Doe nu in paar uur, wat voorheen dagen werk was

EDUCATIONHUB SYNCSERVICE

De Educationhub Syncservice is een feite een technische tool te gebruiken door ICT afdeling die ervoor zorgt dat studenten, leerlingen en medewerkers gesynchroniseerd worden in het Microsoft 365 Platform.

Bekijk de video om te zien wat onze klanten vinden van de EducationHub Syncservice.

Educationhub Syncservice

De uitdaging

Steeds meer onderwijsinstellingen omarmen Microsoft 365 en de vele handige tools die daarbij zijn inbegrepen, zoals Microsoft Teams. Microsoft Teams helpt het onderwijs om digitaal les te geven. Denk aan lesmateriaal die centraal worden opgeslagen of het inplannen van digitale lessen.

Het beheer van Teams kan echter snel een flinke klus worden als te maken hebt met honderden, zo niet duizenden studenten die elk te maken hebben met wisselende lessen, teams en documenten.

ICT-beheerders zijn bovendien veel tijd kwijt aan het handmatig toevoegen van gebruikers en groepen. Vaak maken zij gebruik van ze de zogenaamde School Data Sync, wat nog steeds werk oplevert om het te vullen met brondata uit LAS/SIS.

En docenten moeten vaak wachten tot de groepen georganiseerd zijn omdat het handmatig toevoegen vaak veel tijd kost. De EducationHUB Syncservice brengt hier verandering in, omdat deze 100% in de cloud draait en altijd-up-to-date is.

De oplossing

De EducationHUB Syncservice is een synchronisatietool voor ICT-coördinatoren en ICT-medewerkers die helpt om sneller en geautomatiseerd gebruikers en groepen toe te voegen tot de juiste teams.

De tool gaat uit van bestaande systemen die uw onderwijsinstelling al gebruikt. Denk aan software voor roosters, LAS, SIS of HRM-systemen en sluit aan op School Data Sync in het Microsoft 365 platform.

Educationhub - syncservcie

Het resultaat

Docent in control

Mocht een student adhoc voor de docent staan en deze nog niet in het digitale team zijn opgenomen, kan de docent deze altijd nog direct toevoegen, zodat deze aan de slag kan en niet afhankelijk is op dat moment van de administratieve afhandeling.

Tijdbesparing

De Syncservice zorgt voor volledig geautomatiseerd aanmaken en ‘in sync’ houden van Teams en gebruikers wat de ICT-afdeling heel veel werk scheelt.

ICT in controle

Ondanks dat het synchronisatieproces juist zoveel mogelijk geautomatiseerd zou moeten verlopen, zitten er in de Syncservice controlemomenten ingebouwd, zodat de ICT-afdeling kan voorkomen dat foutieve groepen in bronsystemen terechtkomen.

Intune

De Syncservice voedt op een slimme het Microsoft 365 platform en School Data Sync, waardoor het MS365 platform ideaal is in te zetten als centrale Identity Provider om veilig en flexibel invulling te geven aan cloud-based Identity & Accesmanagement (IDM/IAM). Tevens versimpeld het werkplekbeheer voor de ICT-afdeling met Microsoft Intune (100% cloud).

Interview

Een interview met Eduard Beck (Strategic Consultant Education) en Remko den Besten (Solution Architect) over de belangrijkste ontwikkelingen die het onderwijs in 2020 hebben gekenmerkt. Dit was een jaar vol veranderingen op onderwijsvlak. Het bood de kans om voor het eerst geheel over te stappen op digitaal onderwijs, waar we, al vallende en opstaand, veel van hebben geleerd. De EducationHUB Syncersvice komt ook ter sprake in dit interview.

Interview - Educationhub Syncservice

Neem contact op

Bel Broad Horizon over digitale werkplek
Contact opnemen - digitale werkplek