36FiveDay 19.11.2021

De nieuwe zoekfunctionaliteit in Teams

De zoekfunctie van Microsoft Teams helpt je te vinden wat je nodig hebt. Of je nu zoekt naar mensen, bestanden, organigrammen, berichten of antwoorden op veel gestelde vragen, voor dit alles kan je de zoekfunctie van Teams gebruiken. Welke nieuwigheden heeft deze nieuwe en moderne zoekmotor te bieden? We beschrijven het in onderstaande secties. #Hangon

Een nieuwe zoekresultaten pagina

De nieuwe zoekresultatenpagina biedt een betere context, snellere resultaten, verbeterde filtermogelijkheden met AI-gestuurde relevantie op basis van de mensen en inhoud waarmee je het meest te maken hebt in Teams en andere Microsoft 365-toepassingen. En om héél eerlijk te zijn, dat werd maar tijd ook! De huidige (of oude) zoekpagina is niet sexy, ontoegankelijk en er is een enorme verspilling van ruimte (zie onderstaande afbeelding).

No alt text provided for this image

De nieuwe zoekresultaten pagina verdeelt de zoekresultaten in verschillende categorieën nl. personen, berichten en bestanden én maakt veel beter gebruik van de beschikbare schermruimte (zie onderstaande afbeelding). De resultaten omvatten bladwijzers en acroniemen (indien geconfigureerd voor Microsoft Search). Samen met andere verbeteringen zoals het tonen van ‘Top Resultaten’ in zoeksuggesties, is het doel om de beschikbare inhoud voor Teams gebruikers toegankelijker te maken. De resultaten die je ziet, zijn de resultaten die beschikbaar zijn in Microsoft Search, dus ze zijn zo gescreend dat ze alleen bestanden, chats en berichten tonen waartoe je toegang hebt. Dit geldt ook voor gesproken woorden die zijn opgenomen in de transcripts van Teams-vergadering opnames.

No alt text provided for this image

De zoekresultaten bieden een eenvoudigere navigatie naar de onderliggende items, met behulp van “deep links” waarmee gebruikers rechtstreeks naar een bericht kunnen gaan (zie onderstaande afbeelding) of een voorbeeld van een bestand kunnen bekijken.

No alt text provided for this image

Het gebruik van filters

Als je iets hebt gevonden in een Teams-zoekopdracht, wil je misschien een filter toepassen om de resultaten te verfijnen tot je de gewenste informatie gevonden hebt. Filters waren altijd al beschikbaar bij het zoeken in Teams; de nieuwe interface probeert de filters meer “vindbaar” te maken en het scala aan opties is uitgebreid. Om een filter te gebruiken, selecteer je een type gegevens (zoals berichten of bestanden). Teams toont de beschikbare functies bovenaan de zoekresultaten en het is dan een kwestie van kiezen welke filter moet worden toegepast (zie onderstaande afbeelding).

No alt text provided for this image

Wil je graag meer informatie over dit artikel, of ben je op zoek naar hulp bij de optimalisatie van je moderne werkplek? Neem gerust contact op met ons, we helpen je graag verder.

Volg ons op LinkedIn om onze 36FiveDay tips niet te missen en leer elke week bij.