Data science fun learning events

Hackathon & Project Friday

Een leuke dag, waarbij data-analisten, datascientists en engineers samenwerken om een puzzle op te lossen. Hierdoor krijgen ze de kans om een community op te bouwen, nieuwe technieken te testen en van elkaar te leren, allemaal onder de vleugels van een grote dosis humor en veel plezier. 

Wat is de uitdaging

Data-analisten, datascientists en engineers werken vaak naast, in plaats van met elkaar. Ze hebben geen inzicht in elkaars werkzaamheden en kennen elkaar soms niet goed. Er is te weinig sprake van kennisdeling binnen jouw organisatie. Maar misschien is het ook gewoon tijd voor een leuk uitje, met een klein serieus vleugje. 

Wat is de oplossing

Onze data-analyse hackathons zijn zo opgebouwd dat er meerdere data-analysetechnieken nodig zijn om gezamenlijk een puzzel op te lossen, om zo naar het finalespel toe te werken. De hackathons zijn vormgegeven als een Escaperoom, waarbij de deelnemers de ten onrechte opgesloten wiskundige Piet A. Choras moeten bevrijden en achterhalen wie Mr. Blackbox heeft vermoord, met welk wapen, waar en wanneer. De opdrachten zijn zo gemaakt dat ze direct feedback genereren voor op de bedachte oplossingen en algoritmes. Door de gelimiteerd tijd en de spelvorm ontstaat een nauwe samenwerking. 

Volg onze journey

Benieuwd naar onze volgende stap? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ons blog.

Deel jouw uitdaging