36FiveDay 01.03.2022

Complimenteren in Teams

De 36FiveDay van deze week is er iets vroeger dan normaal, dit komt namelijk omdat vandaag, 1 maart, Nationale Complimentendag is. Wij maken hier handig gebruik van om vandaag even de Complimenteren of Send Praise functionaliteit binnen Microsoft Teams uit te lichten.

Iedereen krijgt al eens graag een complimentje van zijn collega’s of verantwoordelijke, maar net zoals het fijn is om complimenten te ontvangen, is het minstens even leuk om complimenten te geven. Aangezien er nog steeds veel van thuis gewerkt wordt, gebeurt het wel eens dat een complimentje vergeten wordt bij een mooie prestatie van een van je collega’s of medewerkers, simpelweg omdat ze niet op kantoor zijn. Microsoft Teams heeft een leuk alternatief waarbij je toch een mooi compliment kan geven, ookal werk je van thuis uit. Een leuke extra hierbij is dat ook je andere collega’s en medewerkers dit kunnen zien, waardoor je hen ook mee in het verhaal gaat betrekken. Complimenteren via Teams wordt zo meer en meer geïntegreerd, en gewaardeerd, binnen de organisatie.

Hoe gaan we te werk?

Eerst en vooral navigeer je naar het Teams team of chatgesprek waar je een compliment wilt geven aan een (of meerdere personen). In het voorbeeld hieronder kiezen we voor een team. Op deze manier krijgen ook alle andere medewerkers binnen het team het compliment te zien. Wanneer je een nieuw gesprek wil starten zie je helemaal onder het tekstvak steeds enkele kleine icoontjes staan met specifieke functionaliteiten. Een daarvan is Complimenteren.

No alt text provided for this image

Zodra je op Complimenteren gaat klikken zal er een pop-up verschijnen. Hier kan je alvast een badge gaan selecteren die je wilt gebruiken om je compliment op te stellen.

No alt text provided for this image

Vervolgens krijg je de mogelijkheid om een of meerdere namen toe te voegen, de persoon aan wie je compliment gericht is. Ook kan je er zelf nog een persoonlijke boodschap of opmerking aan toevoegen. Duiding om ook je andere collega’s in te lichten waarom iemand een compliment verdient.

No alt text provided for this image

Vervolgens even doorklikken op “Voorbeeld” en daarna kan je het bericht gaan plaatsen in het kanaal.

No alt text provided for this image

Eenmaal verzonden krijg je bovenstaand bericht in het Teamskanaal of chat te zien. Een leuk compliment voor je collega of medewerker, alsook de mogelijkheid om daaronder interactie te gaan voeren binnen je team.

Positiviteit verspreiden op de werkvloer, heel eenvoudig maar toch zo belangrijk.

Heb je nog verdere vragen over Microsoft Teams, Microsoft 365 of de moderne werkplek in het algemeen? Aarzel zeker niet om ons te contacteren.

Volg ons op LinkedIn om onze 36FiveDay tips niet te missen en leer elke week bij.