Business Continuity for D365

Zorgt voor continuïteit bij het gebruik van Dynamics 365 for Customer Engagement door volledige ontzorging bij de cloud-upgradecycles van Microsoft. 

Wat is de uitdaging

Jaarlijks brengt Microsoft twee grote en meerdere kleine updates uit van Microsoft Dynamics 365. In deze updates worden nieuwe functies, functionaliteiten en verbeteringen geïntroduceerd. Dit heeft tot doel om Dynamics 365-omgevingen zo optimaal mogelijk te laten presteren en helpt om een meerwaarde te halen uit de CRM-investering. Zo moeten organisaties ervoor zorgen dat soms complexe omgevingen (met maatwerk) blijven functioneren. Nieuwe functionaliteit moet in gebruik genomen worden, waarvoor het kennisniveau van het functioneel beheer, de sleutel- en eindgebruikers up-to-date moet zijn.

Wat is de oplossing

Om ervoor te zorgen dat zo’n upgrade de best mogelijke resultaten oplevert, hebben wij het Business Continuity Program ontwikkeld. Voor, tijdens en na de upgrade nemen wij jouw organisatie van A tot Z aan de hand mee. Voor elke Dynamics-omgeving wordt een aparte upgradeplanning gemaakt waarbij zaken als het maken en restoren van back-ups, aanmaken van tijdelijke Sandbox-omgevingen, uitvoeren van benodigde wijzigingen, testen en het opstellen van test-scenario’s, rework en hertesten aan bod komen. Aansluitend op bovenstaande punten worden nieuwe functionaliteiten in een presentatie toegelicht, die opgevolgd kan worden door een workshop en training.

Volg onze journey

Benieuwd naar onze volgende stap? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ons blog.

Deel jouw uitdaging