ATC AVIATION

ATC Aviation Services is een luchtvrachtvervoerder met ruime ervaring en een groot internationaal netwerk. Door de samenwerking tussen ATC AVIATION SERVICES en Broad Horizon en SYSCOM USA als wereldwijde Microsoft-partners, ontstond een combinatie van internationale uitrolmogelijkheden en D365-ervaring. ATC AVIATION SERVICES heeft hierdoor meerdere procesefficiëntieverbeteringen doorgevoerd en haar dagelijkse operationele diensten verbeterd.

ATC AVIATION SERVICES
ATC AVIATION SERVICES werd opgericht in 1971. De kerncompetenties van luchtvrachtvervoer zijn marktonderzoek, business intelligence en consulting bij luchtvaartmaatschappijen. ATC’s missie is om wereldwijd marktleider te worden in luchtvrachtvervoer.

Alle financiële systemen vervangen door D365FO
Het behoud van de wereldwijde leiderspositie wordt aangedreven door het constante streven naar procesoptimalisatie. ATC gebruikt een mix van Microsoft, Azure en Dynamics 365 en het ATC AVIATION SERVICES’ COS (cargomanagementsysteem) en heeft alle bedrijven van AX2012 naar D365 gemigreerd, als eerste stap in de internationale uitrol van D365.

D365 en het pad naar organisatiegroei
“De komende jaren willen we als organisatie doorgroeien. Voor ons is het een uitdaging om het groeitempo bij te benen en de concurrentie voor te blijven, maar met D365 hebben we de digitale technologie om de groei op een beheersbare en duurzame wijze te ondersteunen,” aldus Titus Hientzsch, IT-manager van ATC.  “Met D365FO heeft ATC meer grip op projecten en deadlines. Dynamics brengt organisatieprocessen en persoonlijke productiviteit in Office 365 samen in een eenduidig Power Platform. Outlook, Excel, Word en andere tools maken de administratieve taken efficiënter, waardoor de productiviteit wordt verbeterd.”

“We willen onze medewerkers direct inzicht geven in openstaande taken, kalenders, activiteiten en willen dit alles, samen met de verschillende klantvereisten, terug kunnen zien op één scherm. Daarom hebben we besloten om met D365 en de bijbehorende Office-producten te werken,” vervolgt Hientzsch. “Deze oplossing werkt met Office 365 en is eenvoudig aan te passen. Daarnaast biedt Broad Horizon’s Extended Banking-module meer efficiëntie en integratie met D365. Met Extended Banking kunnen wij het betalingsverkeer in Microsoft Dynamics 365 stroomlijnen.”

“Zoals in iedere organisatie, heeft iedere werknemer van ATC persoonlijke en positie-specifieke voorkeuren voor zijn of haar werk. Verschillende datatypes zijn voor sommigen meer en voor anderen minder relevant. De juiste informatie op het juiste moment kan het verschil betekenen tussen het in staat zijn om een fout te spotten en een fout die ertussendoor glipt. D365FO stelt iedere afdeling in staat om de werkschermen op maat te maken op basis van hun eigen prioriteiten,” aldus Kristi Graham, controller bij ATC Aviation in Houston, Texas.

“D365FO werkt nu soepel, helpt de teams om efficiënt te werken en biedt het topmanagement de transparantie die het in het verleden miste. Door de ingebouwde Power BI-rapporten te gebruiken, kan het management proactief sturen en de geldstromen beter beheren. Gegevensopschoning en dataverrijking als pre-implementatie activiteiten bieden ATC AVIATION SERVICES betrouwbare data voor de accountingprocessen. Door de integratiemogelijkheden van D365FO is het handmatige werk van de accountingteams verminderd. Door te werken met Broad Horizon als Microsoft Gold Partner konden wij al onze doelen op tijd en binnen het budget behalen,” aldus Sakir Karakaya, projectmanager van ATC.