36FiveDay 10.12.2021

OneNote notities omzetten in To Do’s

In de 35FiveDay van vandaag leggen we de focus op persoonlijke productiviteit. OneNote staat in deze centraal vandaag. Vaak wordt OneNote gezien als een simpele notitieblok, maar dit is deze fantastische tool oneer aandoen. Daarom willen wij je laten kennismaken met volgende functie.

OneNote in combinatie met To-Do

Zit je in een vergadering of Teamsmeeting, dan komt het al eens voor dat je de nodige notities dient te nemen. Vaak gaat dit om een verslag van de meeting, enkele persoonlijke opmerkingen of eventueel enkele openstaande punten die je persoonlijk dient op te nemen achteraf. OneNote biedt je de mogelijkheid om een taak of to-do te maken van een stukje tekst in je notities. Automatisch zal dit synchroniseren met je Microsoft To-Do waardoor je deze steeds in dat overzicht zult kunnen terugvinden.

In het voorbeeld hieronder dient het rapport van kwartaal 4 nagekeken te worden. Om dit aan je To-Do’s toe te voegen selecteer je gewoon de tekst en geef je het vlaggetje als label mee. Dit zijn dezelfde vlaggetjes die je ook in Outlook gebruikt.

No alt text provided for this image

Hierna zal er ook steeds een vlaggetje verschijnen naast je selectie. Op die manier zie je ook in OneNote dat dit op je To-Do’s staat.

 Zodra je dit vlaggetje hebt toegevoegd zal dit ook vooraan je selectie verschijnen.

Onmiddellijk wordt deze taak of to-do gesynchroniseerd met je Microsoft To-Do app en zal deze verschijnen in je overzicht. Op deze manier kan je dit toevoegen aan jouw dagtaken of later in de week gaan inplannen.

No alt text provided for this image

Wil je meer informatie over OneNote, To-Do of rondom de moderne werkplek in het algemeen? Neem zeker even contact met ons op. We helpen je met veel plezier verder!

Volg ons op LinkedIn om onze 36FiveDay tips niet te missen en leer elke week bij.