36FiveDay 29.10.2021

Microsoft Teams sneltoetsen

Veel gebruikers van Microsoft Teams hebben het gevoel dat ze nog efficiënter kunnen werken in hun omgeving door middel van bepaalde sneltoetsen. Ook voor gebruikers met een motorische of visuele beperking kan het werken via het toetsenbord een belangrijk alternatief zijn voor de muis. Hieronder lijsten we even op hoe je deze sneltoetsen kunt leren kennen en vervolgens gaan toepassen.

Om te weten te komen welke sneltoetsen allemaal aanwezig zijn binnen Microsoft Teams kan je op volgende manier te werk gaan. Navigeer even naar de zoekbalk boven aan en druk vervolgens /toetsen of CTRL + . in. Voor wie zijn Teams omgeving in het Engels staat gebruik je /KEYS.

No alt text provided for this image

Vervolgens zal je een mooi overzicht krijgen van de vele mogelijkheden. Onderstaand vind je alvast een deel hiervan terug.

No alt text provided for this image

We zetten even 5 van de meest gebruikte op een rijtje:

CTRL + O : Een bijlage toevoegen

Een bijlage toevoegen maar geen zin om naar de paperclip te navigeren? Gebruik dan Ctrl + O en kies via de pijltjestoetsen wat voor bijlage je wil verzenden. Komt ze van je computer, dan is de muis nog steeds het makkelijkst, maar je kan met de pijltjestoetsen op zich zeer vlot door OneDrive navigeren.

No alt text provided for this image

CTRL + N : Begin een nieuw gesprek

Je kan steeds een nieuw gesprek maken door op het potlood bovenaan te klikken en dan namen van je collega’s of teamleaden ingeven, maar Ctrl + N is een pak sneller, want je hoeft er je toetsenbord niet voor los te laten.

No alt text provided for this image

CTRL + K : Een hyperlink toevoegen in je tekst

Wil je graag aan de hand van een hyperlink wat extra informatie meegeven in je bericht. Dat kan je op een mooie manier doen met behulp van CTRL + K. Op die manier word je hyperlink gekoppeld aan woord binnen je bericht. Gedaan met het verzenden van die onaantrekkelijke, lange hyperlinks.

No alt text provided for this image

SHIFT + ENTER: Een nieuwe regel zonder je bericht te verzenden

Deze sneltoets is van toepassing bij het reageren op een gesprek, zowel in Teamskanalen als in de chat. Wil je wat meer structuur in je bericht steken alvorens je het wil plaatsen. Maak gebruik van een witregel, of splits je lange tekst op in verschillende alinea’s met behulp van de SHIFT + ENTER sneltoets.

No alt text provided for this image

CTRL + SHIFT + A: Accepteer een videocall

Ben je druk aan het werk, dan kan je een videocall makkelijk accepteren via Ctrl+Shift+A. Voor een audiocall gebruik je Ctrl+Shift+S. Heel handig wanneer je verschillende vensters hebt openstaan en je bent net heel geconcentreerd bezig.

Nog een leuk weetje in verband met meetings via Microsoft Teams. Vanaf eind November zal je de mogelijkheid hebben om via CTRL + Spatiebalk je microfoon te unmuten wanneer ingedrukt. Bij het lossen van de toetsencombinatie ben je ook weer onmiddelijk gemute.

Wil je meer weten over hoe je aan de hand van alle Microsoft 365 applicaties nog beter kunt gaan samenwerken? Heb je nood aan extra tips of trainingen? Stuur ons gerust een berichtje of een e-mail naar info@broadhorizon.be.

Volg ons op LinkedIn om onze 36FiveDay tips niet te missen en leer elke week bij.